U bent vennoot van Alterfin?
U bent vennoot van Alterfin?

Tips voor vennoten

Intekenen op bijkomende aandelen is simpel !

Om bijkomende aandelen te kopen stort u het gewenste bedrag op de rekening van Alterfin CV:
IBAN: BE85 5230 4527 2706
BIC code: TRIO BE BB
Vermeld hierbij uw persoonlijke gestructureerde mededeling.

U hoeft het intekenformulier niet opnieuw in te vullen.

Zodra wij uw storting ontvangen, sturen we u via de post of via e-mail een uittreksel van het vennootschapsregister.

Voor particulieren kost één aandeel 62,50 euro en voor rechtspersonen 250 euro.

Voordelen en voorwaarden


Bent u uw persoonlijke gestructureerde mededeling vergeten of kwijt ?

U vindt uw persoonlijke mededeling terug op MyAlterfin, bovenaan uw uittreksel uit het vennootschapsregister of u vraagt deze hier opnieuw aan.

MyAlterfin is er voor u !

Alterfin heeft een privé-ruimte voor haar vennoten. 
Schrijf u in op MyAlterfin zodat u vervolgens uw deelname online kan raadplegen, uw contactgegevens kan aanpassen of uw uittreksel kan downloaden (in csv- of excel-formaat).

Er zijn twee mogelijkheden om u in te schrijven:

  1. U neemt uw smartphone en maak een veilige verbinding via de itsme-applicatie. Na de installatie van de itsme applicatie op uw smartphone gaat u naar MyAlterfin.be. Op de homepagina: klik op de Itsme-knop. Op dat moment ontvangt Alterfin uw aanmeldingsaanvraag en kunnen wij uw profiel activeren (reken hiervoor max. een week). Zodra u een bevestiging van Alterfin per e-mail heeft ontvangen, kunt u veilig surfen op MyAlterfin.be (via de itsme-applicatie). Meer informatie nodig om te beginnen? Surf naar de Itsme.be website!
  2. U kiest voor inloggen via een e-mailadres. U creëert eerst een account en u dient hierbij een Belgisch GSM-nummer en een wachtwoord op te geven. Alterfin ontvangt uw aanmeldingsaanvraag en dan kunnen wij uw profiel activeren (reken hiervoor max. een week). Zodra u een bevestiging van Alterfin per e-mail hebt ontvangen, kunt u veilig surfen op MyAlterfin.be (met behulp van uw e-mailadres).

Als u niet beschikt over de hierboven vermelde hulpmiddelen, kunt u altijd contact met ons opnemen per telefoon of per post.

10 goede redenen om in Alterfin te investeren

Wenst u aandelen te verkopen?

Particuliere vennoten en feitelijke verenigingen kunnen tijdens de eerste zes maanden van elk boekjaar (tussen 1 januari en 30 juni) een gedeeltelijke of volledige terugname van hun aandelen vragen. 
Rechtspersonen kunnen dat enkel tijdens de eerste drie maanden van elk boekjaar (tussen 1 januari en 31 maart). Die periodes werden vastgelegd in onze statuten. 

Het bedrag dat een vennoot bij uittreding of bij gedeeltelijke terugname van aandelen terugkrijgt, kan nooit meer zijn dan het bedrag dat hij of zij oorspronkelijk heeft geïnvesteerd (uitgekeerde dividenden natuurlijk niet meegeteld).

Bij het uittreden worden geen administratieve kosten gerekend.

De uitbetaling wordt in principe binnen de maand na de aanvraag uitgevoerd. De Raad van Bestuur kan echter beslissen om de terugname te weigeren als door deze terugname de financiële situatie van Alterfin in gevaar zou brengen. 

Om het kapitaal van Alterfin geheel of gedeeltelijk te verlaten, kunt u het uittredingsformulier downloaden en het ons ingevuld en ondertekend per post of info [at] alterfin [dot] be (email) terugsturen.

Waarschuwing met betrekking tot de risico’s

De belegging in aandelen zoals coöperatieve aandelen van Alterfin heeft een risicogehalte. De belegger loopt het risico om een deel of het geheel van zijn belegging te verliezen.Alvorens in te schrijven op de aandelen dienen potentiële beleggers aandachtig de hele Informatienota van 17 juli 2020, dat een beschrijving van het aanbod en de risicofactoren bevat, te lezen.

Opmerking

Het feit dat de Informatienota van 17 juli 2020 door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) zijn goedgekeurd, mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden effecten.

Login