Investeren in microfinanciering en eerlijke handel
Investeren in microfinanciering en eerlijke handel

Investeren in microfinanciering en duurzame landbouw

Alterfin wil meehelpen aan de uitbouw van een financieel netwerk in het Zuiden dat toegankelijk is voor mensen die op sociaal-economisch vlak weinig kansen hebben. Vaak hebben zij maar zelden toegang tot financiële middelen. Om haar doel te bereiken, verzamelt Alterfin kapitaal in België en investeert het in het Zuiden.

Om kapitaal op te halen, geeft Alterfin aandelen uit. Met het verzamelde kapitaal financiert Alterfin microkredietinstellingen en organisaties actief in duurzame landbouw in het Zuiden. Zo krijgen zij de kans om een betere toekomst op te bouwen.

Microfinancieringsinstellingen

Alterfin financiert microfinancieringsinstellingen (MFI’s) in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Die instellingen verstrekken op hun beurt microkredieten en spaardiensten aan tienduizenden kleine lokale ondernemers en boeren. Dankzij de microkredieten kunnen zij hun activiteiten starten of verder uitbouwen.

Meer weten over microfinanciering

  Duurzame landbouw

  Alterfin investeert ook rechtstreeks in organisaties die actief zijn in duurzame landbouw. Het gaat voornamelijk om organisaties van fair trade producenten. Heel wat fair trade producten die we in de winkelrekken vinden, worden gefinancierd door Alterfin. Fair trade houdt in dat de producten verhandeld worden volgens rechtvaardige sociale, economische en ecologische principes.

  Meer weten over eerlijke handel

  Visie en ontstaan

  Team

  Raad van Bestuur

  Partners in het Noorden

  Alterfin Garantiefonds vzw

  Publicaties