Alterfin investeert in Musoni Services, een innovatief softwarebedrijf voor microfinanciering

Alterfin heeft een participatie gedaan in Musoni Services, een softwarebedrijf dat zich richt op microfinancieringsinstellingen (MFI’s).

Musoni Services levert momenteel zijn innovatief banksysteem aan 100 MFI’s in 14 landen (10 in Afrika en 4 in Azië). Naast traditionele bankdiensten is Musoni een pionier in het aanbieden van nieuwe technologieën binnen de microfinancieringssector. Zo worden onder andere meerdere diensten voor mobiele geldtransfers aangeboden, een sms-module voor de verzending van automatische betalingsherinneringen en een app voor mobiel bankieren. Verder heeft Musoni Services een app ontwikkeld voor kredietbeheerders van MFI's zodat deze ook offline gegevens kunnen inzamelen. Via deze app hebben kredietbeheerders eveneens toegang tot de informatie van kredietbureau’s om kredietbeslissingen te vergemakkelijken.

Dankzij deze financiële diensten is Musoni in staat om de microfinancieringssector radicaal te veranderen, vooral in landelijke gebieden waar financiële uitsluiting het grootst is. De fondsen van Alterfin zullen dienen om de snelle groei en de uitbreiding van de onderneming te ondersteunen.

Nieuwsoverzicht

Login