Door Alterfin gefinancierde fairtrade producten

Onze vennoten vroegen er al langer naar en hier is hij dan eindelijk: de lijst van de door Alterfin gefinancierde producten en hun verkooppunten. Ontdek of herontdek deze producten en steun zo de boeren in ontwikkelingslanden! De lijst is beschikbaar.

Koffie, sterproduct van Alterfin

Ongeveer een derde van de fairtradeportefeuille van Alterfin gaat naar de financiering van koffie. In totaal worden 27 verenigingen van koffieproducenten over heel Zuid-Amerika, Afrika en Azië gefinancierd. 

De koffie van Comsa (Honduras) of Fapecafes (Ecuador) is ook verkrijgbaar in Oxfam Wereldwinkels in de smaken dessert, highland, espresso en mokka.

Ontdek ook de Laotiaanse robusta bio koffie van onze partner CPC (ex-AGPC). In Europa vindt u de koffie van deze coöperatie in de fair trade koffiepakketten van het merk Rombouts (te verkrijgen in de supermarkten en in de horeca).

Zalig aperitieven

Wat is er beter dan als aperitief of bij de maaltijd een wijn te proeven die op een milieuvriendelijke, sociaal rechtvaardige en economisch verantwoorde manier is geproduceerd? 

Een godendrankje?

Cacao bekleedt de tweede plaats van de meest door Alterfin gefinancierde fairetradeproducten; 14% van de fairtradeportefeuille gaat naar dit product. Alterfin financiert acht cacaocoöperaties. In de Belgische winkels vindt u de chocolade van de coöperatie Ecookim (Ivoorkust). Ook verkrijgbaar als smeerpasta voor de zoetekauwen! Ethiquable biedt instant bio cacao aan van onze Ecuadoriaanse partner Urocal. Te koop bij de Oxfam-winkels.

Ga ook voor fairtrade op het werk

En waarom geen eerlijke producten consumeren op het werk? De meeste cateraars bieden eerlijke menu’s aan en bedrijven die automaten verhuren, hebben vaak ook eerlijke producten in hun aanbod. Neem een standpunt in en vraag je werkgever om duurzame en verantwoordelijke voedingsalternatieven. Meer info bij Fairtrade Belgium - www.fairetradeatwork.be.

Nieuwsoverzicht

Login