Het verhaal van Mzee Kioko

Maak kennis met Mzee Kioko, een 68-jarige Keniaanse kokosnootteler. Mzee Kioko woont in Kwale, één van de armste regio’s van Kenia waar de bodem niet erg vruchtbaar is. Bovendien zijn de alternatieven in landbouw erg schaars. Sinds 4 jaar verkoopt Mzee Kioko de kokosnoten van zijn boerderij aan Coconut Holdings Limited (CHL). Deze partner van Alterfin produceert biologische en fair trade kokosolie en biedt afzetmogelijkheden aan meer dan 3.200 arme kokosnoottelers in de streek.

Aan de hand van dit verhaal illustreren we de concrete impact van de investeringen van onze vennoten op het dagelijkse leven van ontelbare kwetsbare boeren in ontwikkelingslanden:

“Ik kan me echt niet voorstellen hoe mijn leven eruit zou zien zonder Coconut Holdings. Ze betalen meer dan onze vorige aankopers, dus ons inkomen is aanzienlijk gestegen.”

“Ik heb 9 kinderen en al 4 kleinkinderen. Mijn zoon moest overleven door allerlei kleine klusjes uit te voeren op het strand waarmee hij amper iets verdiende. Nu werkt hij samen met mij op de boerderij en heeft hij een degelijk inkomen. Zijn 2 kinderen gaan naar school en zijn familie kan de nodige gezondsheidszorg betalen.”

Het leven van Mzee Kioko en zijn hele familie is dus radicaal veranderd sinds hij werkt voor Coconut Holdings.
Dit geldt bovendien voor alle andere landbouwers die aangesloten zijn bij de organisatie.

Coconut Holdings biedt al haar leden de volgende eerlijke en duurzame werkomstandigheden:
  • Een formeel contract met een gegarandeerde afzet. 
  • Een vaste prijs die gemiddeld 50% hoger ligt dan de marktprijs.
  • Toegang tot fair trade en bio certificaten op kosten van CHL. Zo hebben de telers recht op extra premies die hun inkomen aanzienlijk verhogen.

Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de financiering van Alterfin. Alterfin was namelijk 4 jaar geleden de allereerste investeerder van Coconut Holdings Limited. Wij geloofden sterk in de sociale missie van CHL en in de haalbaarheid van dit project:

“Alterfin is de eerste internationale kredietverstrekker die ons haar vertrouwen heeft geschonken. Financiering krijgen is altijd moeilijk voor ons, maar het was bijna onmogelijk om een geloofwaardig alternatief te vinden.”

Bovendien trekt CHL nu ook extra investeerders aan. Dankzij de initiële financiering van Alterfin, is de organisatie namelijk geloofwaardiger geworden  in de ogen van andere financierders.

Het is dus dankzij Alterfin, en dankzij onze vennoten, dat onze partner Coconut Holdings Limited de kans heeft gekregen om te groeien. In 2017 werkten ze samen met 700 producenten. Vandaag bieden ze betere toekomstperspectieven aan maar liefst 3.200 Keniaanse kokosnoottelers, waaronder ook Mzee Kioko. 

Dit is slechts één voorbeeld dat aantoont hoe Alterfin de levens verbetert
van 3,7 miljoen kwetsbare families over de hele wereld.

Word ook vennoot van Alterfin, 
zodat we samen het verschil kunnen maken voor nóg meer kleine producenten in ontwikkelingslanden.

                       Je bent overtuigd en wil meteen vennoot worden? 
                                          Vul dan het intekenformulier in!

                                                Intekenformulier

Nieuwsoverzicht

Login