Teken in op aandelen van Alterfin aandelen.... tot 31 januari 2019!

Wie op Alterfin aandelen inschrijft, investeert zijn geld op een duurzame manier en toont zich tegelijk solidair met duizenden mensen in het Zuiden die vaak geen toegang hebben tot de klassieke financiële markten.

Alterfin investeert uw geld in duurzame landbouworganisaties en in microfinancieringsinstellingen. De landbouworganisaties geven kleine landbouwers toegang tot een stabielere en eerlijke markt en bieden de boeren een hogere prijs voor hun oogst. Daarnaast genieten zij ook andere voordelen, afhankelijk van organisatie (technische bijstand, fairtrade premie, toegang tot hoogwaardige zaden en meststoffen, ...).

De microkredieten die kleine ondernemers krijgen, vormen een springplank om hun beroepsactiviteiten op te starten of uit te breiden zodat hun inkomsten stijgen. De microkredieten geven hen vaak de mogelijkheid om op eigen benen te staan.

Voordelen van de vennoten

Naast het sociale voordeel biedt een investering in Alterfin ook een aantal financiële voordelen.

Als investeerder in Alterfin geniet u een belastingvermindering van 5% op het geïnvesteerde bedrag. U moet daarvoor inschrijven op minimaal 7 aandelen (437,50 euro).De belastingvermindering kan oplopen tot 320 euro wat overeenstemt met een investering van 6.437,50 euro (103 aandelen). Om dit voordeel ten volle te genieten, moet u de aandelen gedurende een ononderbroken periode van 60 maanden (5 jaar) aanhouden.

Ook in 2018 kunt u dit fiscaal voordeel genieten. Schrijft daarvoor in op Alterfin aandelen vóór het einde van het jaar. Opgelet: uw storting moet uiterlijk op 31 december op onze rekening staan. We raden u daarom aan om het bedrag ten laatste op 27 december 2018 over te schrijven.
Alterfin betaalt al haar vennoten ook een dividend uit op basis van de resultaten. Sinds 2000 heeft Alterfin elk jaar een dividend kunnen uitreiken, behalve in 2017.

Geschenkencheques en campagne 'Youth4Youth'

oxfam geschenkenchequeIn deze periode wil Alterfin ook wel eens voor Kerstman spelen. Voor elke 1.250 euro die u investeert, schenkt Alterfin u een Oxfam-geschenkencheque ter waarde van 5 euro. De actie loopt tot 31 januari 2019 voor alle particuliere vennoten.

En ten slotte, als u voor 31 december 2018 een minderjarige inschrijft, schenkt het Alterfin Garantiefonds 5 euro aan de school Kalnemachtiloyan in Mexico voor de aanleg van een schoolmoestuin. Vind hier  alle informatie over de campagne 'Youth4Youth'.

Hoe schrijft u in op aandelen?

Om als nieuwe vennoot op aandelen in te schrijven, vult u het inschrijvingsformulier in. Bestaande vennoten hoeven het formulier niet meer in te vullen, maar kunnen het bedrag rechtstreeks op rekening BE85 5230 4527 2706 van Alterfin storten, met vermelding van hun persoonlijke gestructureerde mededeling. Als u uw persoonlijke gestructureerde mededeling niet meer vindt, kunt u die hier  opzoeken.

*Investeren in aandelen houdt bepaalde risico’s in: gedeeltelijk of volledig verlies van uw investering; risico’s verbonden met kredieten die aan organisaties in ontwikkelingslanden toegekend worden; uitstapvoorwaarden (particulieren kunnen alleen tijdens de eerste zes maanden van het jaar uit het kapitaal stappen, institutionele investeerders tijdens de eerste drie maanden); enz.

Geen kosten of taksen bij het in- of uitschrijven. De risico's worden beschreven in de informatienota.


Gift aan het Alterfin Garantiefonds

De vzw Alterfin Garantiefonds ondersteunt partners in het Zuiden die niet over voldoende waarborgen beschikken of die financieringen in lokale munt nodig hebben. Dat kan door die partners een garantie te verlenen of door hun een dekking tegen wisselkoersrisico's aan te bieden. Altijd met de bedoeling om hun een toegang tot financiering te bieden zodat ze hun activiteiten kunnen ontwikkelen.

U kunt een belastingvermindering krijgen van 45% op giften van minimum 40 euro aan het Alterfin Garantiefonds (art. 145/33 van de wet op de inkomstenbelasting). Het Fonds van de Vrienden van het Garantiefonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. U kunt een gift doen door het bedrag op de rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting te storten (gestructureerde mededeling 017/1880/00074). Op die manier verleent u de partners van Alterfin een dubbele ondersteuning.

Meer informatie over het Alterfin Garantiefonds vindt u hier.


Nieuwsoverzicht

Login