Week van de Fair Trade: de fair trade investeringen van Alterfin

De Week van de Fair Trade staat weer voor de deur en zal dit jaar plaatsvinden van 6 tot 16 oktober. We maken van de gelegenheid gebruik om onze vennoten te herinneren aan de constante steun van Alterfin aan een eerlijke en meer rechtvaardige handel.

Al sinds de oprichting zet Alterfin zich in voor fair trade. Het eerste krediet dat we met onze coöperatie hebben verstrekt in 1995, was aan een coöperatie van wijnproducenten in Chili. Zelfs toen al werd hun wijn in het circuit van de fair trade verkocht. 

Vandaag de dag financiert Alterfin een zeer divers gamma aan landbouwproducten, en maar liefst 66% van onze duurzame landbouwpartners heeft een fairtrade certificering verkregen! We nodigen jullie graag uit om de volgende verhalen te ontdekken van een aantal van onze partners:

La SCEB, biologische cacaoproductie

COMSA en zijn heerlijke koffie

Ananas Anam: leer gemaakt van vezels

Bovendien heeft Alterfin de diversificatie van haar steun aan de duurzame landbouw versterkt door een nieuw type van partners te financieren, namelijk instellingen die in Europa gevestigd zijn maar die nauw samenwerken met vele organisaties van kleinschalige landbouwers in ontwikkelingslanden. Enkele van deze nieuwe partners zijn Ethiquable (Frankrijk), Altromercato (Italië) en The Organic Village (Nederland). Zij verkopen een brede waaier aan producten die afkomstig zijn van eerlijke handel of van verantwoordelijke en biologische productienetwerken.

Fairtrade at work

Als sociale investeerder actief in eerlijke handel mocht Alterfin twee keer een 'Havelaar' ontvangen. Deze beloning wordt door Max Havelaar België uitgereikt aan alle bedrijven die dagelijks gebruik maken van producten met het fair trade label.

Alterfin ontving een ‘Havelaar – 2 sterren’ voor het exclusieve gebruik van fair trade producten op de werkvloer, zoals koffie, thee, suiker, snacks, fruitsap, etc.

Nu is het is aan jullie!

De Week van de Fair Trade is het perfecte moment om allerlei (h)eerlijke producten te ontdekken! Dus aarzel niet langer en ga op ontdekkingstocht.

Je kan onze partners direct steunen door  fair trade producten te kopen die ze kunnen produceren dankzij de financiering van Alterfin. 

Wilt je kleine producenten in ontwikkelingslanden ondersteunen tijdens de COVID-19-crisis?Teken in op aandelen!

Nieuwsoverzicht

Login