Cocafcal: vereniging van koffieproducenten in Honduras

Product: 
Koffie

Omar Rodriguez Interiano richtte Cocafcal in 1999 op met het idee zijn kennis te delen op het gebied van productie en distributie van koffie in de regio van Copán, Honduras. Zijn hoofddoel was en is nog steeds het bevorderen van een duurzame ontwikkeling van de lokale economie van kleine koffieproducenten.

Vandaag telt de coöperatie meer dan 450 leden en biedt volgende diensten aan rond: boekhouding, productie-technieken en het vermarkten van de koffie.

Sinds juni dit jaar financiert Alterfin Cocafcal. In een eerste fase betreft het een krediet van 100.000 USD om de oogst van de koffie te pre-financieren. De terugbetaling zal gebeuren na de export van de koffie.

Alterfin is actief in de regio sinds januari dit jaar met een financiering toegewezen aan een van de bondgenoten van Cocafcal, Beneficio Santa Rosa, een entiteit die gespecialiseerd is in de verwerking en export van hoge kwaliteitskoffie.

Alterfin is ervan overtuigd dat het noodzakelijk is Cocafcal te (onder)steunen in haar strategie om de productiviteit van kleine producenten en de kwaliteit van hun koffie te verhogen die op de bio- en frairtrademarkten wordt verkocht. Dank zij deze strategie kunnen de kleine koffieboeren hun kleine plantages op een duurzame en socio-economisch leefbare manier uitbaten.

Keer terug

Login