Het verhaal van Joyce Murani

Steunt u Alterfin, dan steunt u Joyce Murani en vele anderen zoals zij, die de arme en kwetsbare segmenten van de Keniaanse samenleving vertegenwoordigen. Vooral vrouwen blijven vaak achter op vlak van onderwijs en toegang tot economische middelen, en worden belast met onbetaalde huishoudelijk taken. Deze situatie is jammer genoeg enkel verergerd door de Covid-19-pandemie, die ontelbaar veel mensen onvermijdelijk terug in armoede duwt.

Gelukkig kan Joyce terecht bij ECLOF, een Keniaanse microfinancieringsinstelling die sinds 2018 financiering ontvangt van Alterfin. ECLOF biedt voornamelijk leningen aan vrouwen en klanten met een laag inkomen op het platteland, waar traditioneel gezien meer armoede heerst. 

“ Mijn drie kinderen en ik wonen in de sloppenwijk Kiambio in Nairobi.

De financiële steun van ECLOF is voor mij, als alleenstaande moeder, onmisbaar geweest om voor mijn gezin te kunnen zorgen.

Dankzij mijn eerste lening opende ik in 2018 mijn chapati-zaak (platbrood). Vandaag baat ik ook een kleine graanwinkel uit en verkoop ik boeken voor studenten die terugkeren naar school. Naast mijn bedrijfslening heb ik een studielening zodat ik het schoolgeld van mijn kinderen kan betalen.

Ik voel me sterk en ben trots op al mijn verwezenlijkingen.
Zowel thuis als op professioneel vlak heb ik veel bereikt. ”


Net zoals Joyce hebben meer dan 35.000 kwetsbare Kenianen hun toekomst voortaan in eigen handen dankzij ECLOF. Ze krijgen toegang tot een uitgebreide waaier aan leningen (business, landbouw, veeteelt, groene energie, huisverbetering, noodsituaties, etc.), allemaal zorgvuldig ontworpen op maat van hun persoonlijke financiële situatie.

Alterfin staat volledig achter deze klantgerichte aanpak van ECLOF omdat we ervan overtuigd zijn dat organisaties en individuen enkel zo hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. Daarom zetten we de veranderende behoeften van ECLOF ook steeds centraal zodat deze impactgerichte organisatie op haar beurt de kwetsbare bevolkingslagen van Kenia kan blijven bedienen. Dankzij ECLOF hebben cliënten zoals Joyce nu eindelijk toegang tot het nodige startkapitaal om een toekomst voor zichzelf en hun gezin op te bouwen.

Michael Runji, hoofd van Business Development bij ECLOF, vertelt over de samenwerking met Alterfin gedurende de afgelopen 3 jaar:

“Alterfin was steeds een betrouwbare investeerder, ook tijdens de COVID-19-pandemie. We hadden voldoende middelen om ons clienteel altijd tijdig en flexibel te blijven bedienen, dankzij het totaalbedrag van 177 miljoen Keniaanse shilling (± 1,36 miljoen euro) dat we tot nu toe hebben geleend. Alterfin begrijpt de noden van ECLOF en is flexibel in de voorwaarden van onze lening. Wij zijn zeer dankbaar voor deze samenwerking.” 

Ook op lange termijn zal Alterfin blijven investeren in de duurzame voetafdruk vanECLOF Kenyaen dit dankzij de steun van haar vennoten. 

Wilt u zich samen met ons inzetten voor miljoenen mensen zoals Joyce, via de financiering van organisaties zoals ECLOF? 

                                                                     Teken in op aandelen van Alterfin

Nieuwsoverzicht

Login