Julie Depelchin: 20 jaar bij Alterfin!

Het is vandaag een memorabele dag want exact 20 jaar geleden vervoegde Julie Depelchin het Alterfin team! Al 20 jaar lang draagt ze dagelijks bij aan de activiteiten van de coöperatie met een grote smile op haar gezicht. Ze heeft zich altijd ingezet voor verschillende goede doelen, en ook bij Alterfin geeft ze zich elke dag opnieuw voor de volle 100%. En dat beperkt zich niet enkel tot de boekhouding, want buiten haar gewoonlijke taken staat ze altijd klaar voor haar collega’s en ook voor de vennoten wanneer zij vragen hebben. Wie weet heb je haar zelfs al aan de lijn gehad! Eén ding is zeker: Julie is al 20 jaar lang één de spilfiguren binnen Alterfin.  

We blikken snel even terug op het begin van haar carrière bij Alterfin. Het was voor Julie al vroeg duidelijk dat ze een job zocht met een sociale meerwaarde:

“Na mijn studies (ICHEC - Licence in Commercial Sciences) wilde ik absoluut aan de slag in de coöperatieve en solidaire sector. Ik wou een betekenisvolle job vinden en moest en zou mijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Mijn ouders leerden mij veel over de ongelijkheden tussen Noord en Zuid toen ik nog jong was. Daarom wilde ik absoluut een job vinden in de sector van de ontwikkelingssamenwerking. Eén van mijn leerkrachten stelde voor om in de ‘Annuaire de l’Economie Sociale’ te kijken, en daar kwam ik Alterfin tegen. Ik heb meteen spontaan gesolliciteerd en ik had geluk, want ze waren net op zoek naar een Franstalige medewerker voor de communicatie!”

“Natuurlijk was ik al snel overtuigd van de positieve impact van Alterfin. Een paar maanden na mijn start, toen ik een beetje had kunnen sparen, ben ik zelf ook vennote geworden van Alterfin. En intussen hebben veel vrienden en familie hetzelfde gedaan!”

“De link tussen mijn studies (Economie en Financiën) en de sector van Alterfin was natuurlijk ideaal voor mij. Bovendien kwam ik terecht in een multi-cultureel team en kon ik dagelijks verschillende talen gebruiken: Nederlands en Frans met de vennoten, en Spaans en Engels met de partners. De collega’s en raadgevers waren professioneel en bescheiden tegelijkertijd. Ik wist meteen dat ik me op mijn plek ging voelen bij Alterfin!”

"Elke medewerker krijgt de vrijheid om het beste van zichzelf te geven, en zo bereiken we samen onze doelen. We zijn één grote familie en iedereen heeft zijn of haar eigen skills en kwaliteiten. We proberen ons zo goed mogelijk te organiseren, zodat onze partners kunnen groeien dankzij onze investeringen, en de vennoten er zeker van kunnen zijn dat hun kapitaal goed wordt gebruikt.”

Op vlak van de coöperatie zelf, vind ik het fantastisch dat je je geld zo gemakkelijk kan inzetten voor een goed doel. Bovendien weet je dat je geld transparant en professioneel wordt beheerd. Meer dan 6000 medewerkers hebben tot nu toe in Alterfin geïnvesteerd. Toen ik bij Alterfin begon, waren dat er zo’n 300. Is dat geen mooi bewijs van vertrouwen?"

Is dat gevoel na 20 jaar nog steeds hetzelfde?

"Ja! Dankzij mijn job bij Alterfin kan ik waarde geven aan mijn werk. Ik wéét dat Alterfin haar steun aan duurzame landbouw en micro-ondernemers bijdraagt aan een betere toekomst voor arme mensen op het gebied van duurzame ontwikkeling. En ookal is het maar een bescheiden bijdrage, het geeft me een goed gevoel dat ik mee help aan de vermindering van de ongelijkheden in de wereld!"

"Het is echt verrijkend om samen te werken met zo’n gemotiveerde en competente collega’s, in een sector die financiël en sociale impact met elkaar verzoent. Ik kan mezelf volledig ontwikkelen en tegelijkertijd meewerken aan een meer rechtvaardige wereld.”

Julie, jouw inzet en professionaliteit zijn onmisbaar bij Alterfin. Je staat steeds klaar voor de cöoperatie en de collega’s wanneer het nodig is, en daarom: BEDANKT!

Alterfin: een unieke samenwerking tussen NGO’s en banken

Nieuwsoverzicht

Login